duminică, 10 iulie 2011

CEAI TONIC APERITIV

Formula:
  • Radacina de ghintura
  • Rizomi de obligeana
  • Schinel
  • Tintaura
  • Pelin
  • Macese
  • Coriandru
In anemii, convalescenta, debilitate, lipsa poftei de mancare, se recomanda un ceai tonic aperitiv preparat din diverse plante medicinale si aromatice. Substantele amare din aceste plante prin receptorii gustativi aflati in gura excita mucoasa stomacului, marind secretia gastrica si prin aceasta, stimuland pofta de mancare.
Produsele amare au un efect pozitiv asupra mobilitatii intestinului si secretiei pancreasului. Cresterea aciditatii sucului gastric influenteaza dezvoltarea florei bacteriene, imbunatatind astfel asimilarea si digerarea alimentelor.
In formula acestui ceai intra schinelul, tintaura, pelinul, ghintura, plante recunoscute ca tonice amare. Fructele de maces, prin continutul in vitamine, zahar si acizi organici, maresc calitatea ceaiului, iar fructele de coriandru si obligeana ii dau o aroma placuta si maresc fluxul salivar.
Pentru a se obtine efectul dorit, ceaiul se va lua cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.
Din acest amestec de plante se poate prepara si un bun vin tonic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu