marți, 5 iulie 2011

CEAI GASTRIC

Formula:
1.
  • Flori de coada-soricelului
  • Flori de galbenel
  • Flori de musetel
  • Radacina de odolean
  • Menta
  • Papadie
2.
  • Flori de galbenele
  • Sunatoare
  • Coada-soricelului
  • Troscot
  • Tintaura
  • Anason
  • Coriandru
In bolile de stomac manifestate prin balonari si aciditate crescuta, in ulcerul stomacal si duodenal, in colitele de fermentatie, ceaiurile gastrice aduc un ajutor pretios completand tratamentul indicat de medic.
In acest scop, s-au pus la dispozitia bolnavilor de stomac doua ceaiuri, in formula carora intra plante cu proprietati antiseptice, usor astringente, cicatrizante si calmante ale durerilor.
Florile de galbenele au rolul de a vindeca ulceratiile produse pe mucoase si de a distruge anumiti microbi. Datorita acestei proprietati, ele micsoreaza inflamatiile si inlesnesc procesul de crestere al tesuturilor. Sunatoarea calmeaza durerile, opreste diareea, stimuleaza digestia. Este un bun dezinfectant in colitele invechite si cronice. Coada-soricelului si musetelul, pe langa o puternica actiune antiseptica, linistesc durerile si ajuta la eliminarea gazelor care dau stari de balonare stomacului. O actiune asemanatoare au anasonul si coriandrul. Troscotul este un bun astringent, iar impreuna cu tintaura ajutala marirea poftei de mancare si, in acelasi timp, la tonificarea stomacului.
Celelalte plante ce intra in compozitia ceaiurilor gastrice ca: menta, papadia si valeriana, pe langa proprietatile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce provoaca dureri in gastrite, colite, ulcere etc., produc o usoara anestezie a mucoasei gastrice.
Se recomanda a se bea doua-trei ceaiuri caldute pe zi, dupa mesele principale, alternand ceaiul gastric nr.1 cu nr. 2.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu